Змінимо разом
   столицю на краще!

Який вигляд матимуть нові київські трамваї (ІНФОГРАФІКА)

Середа, 18 листопада 2015, 12:39
Який вигляд матимуть нові київські трамваї (ІНФОГРАФІКА)

За інформацією ГО “Перспективи Києва”, міськвлада обіцяє, що до кінця року Київ поповниться ще двома новими трамваями марки “Електрон”, які місто купить у Львові. А в наступному році загальна кількість нових складів збільшиться до семи.

Як розповіли в “Київпастрансі”, перший куплений трамвай “Електрон” доставили до Києва тиждень тому. Зараз він проходить обкатку на лінії швидкісного трамвая. “У трамваї п`ять секцій, а головне – 100% низька підлога. Є система кондиціонування, опалення, відеоспостереження. Будуть встановлені точки для зарядки мобільних і Wi-Fi. Планується, що перших пасажирів “Електрон” прийме на початку грудня”, – говорить начальник прес-служби “Київпастрансу” Анна Бондар.

Як пояснюють у департаменті транспорту, курсувати новий склад буде по швидкісній лінії трамвая на маршрутах №№1, 3. “До кінця року в планах – купити ще два “Електрони”, а в наступному році – ще чотири. Всі вони також курсуватимуть на лінії швидкісного”, – пояснюють у департаменті.

Крім “Електрону”, обкатку в Києві проходить і трисекційний трамвай польської фірми Pesa. Сучасний склад має 100% низьку підлогу і кондиціонери, проте коли він зможе прийняти перших пасажирів, поки невідомо, та й коштує він дорожче (див. Інфографіку).

За словами експерта з транспорту Олександра Кави, говорити про характеристики “Електрона” поки рано, на відміну від польського трамвая. “Точно такі польські моделі трамваїв вже два роки експлуатуються в Москві, вони пройшли всі випробування і пристосовані до наших погодних умов. Поляки поставили більше 700 складів в різні країни. А львівський завод випустив всього три трамваї: два для Львова і один для Києва. І, як поведе себе новий “Електрон”, покажуть тільки випробування”, – говорить Кава. Втім, у департаменті транспорту поки не визначилися, чи будуть купувати “поляків”.

Як повідомлялось раніше, у столиці запрацював «казковий трамвай» для школярів.

Нагадаємо, у Києві їздитиме польський трамвай Pesa.

Джерело: “Сегодня”.

Добавить комментарий

План діяльності

Гаджимурадов Руслан - голова правління громадської огранізації Перспективи Києва, голова партійної організації партії Удар голосіївського району Гаджимурадов
Руслан Ерзіманович Голова Правління

Завданнями громадської організації «Перспективи Києва» є:

  1. Створення умов для участі жителів Києва у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України.
  2. Лобіювання економічних інтересів із залучення інвестицій у столицю, зокрема, в капітальне будівництво...
Повний план діяльності
Автобазар
Пам'ятки по АТО

Новини Києва

10 березня 2024
Архів новин

Найактуальніша проблема Києва сьогодні?

Показати результати

Київ у об'єктиві