Змінимо разом
   столицю на краще!

У Києві їздитиме польський трамвай Pesa

Неділя, 11 жовтня 2015, 13:02
У Києві їздитиме польський трамвай Pesa

Як стало відомо ГО “Перспективи Києва”, мер Києва Віталій Кличко на «Параді трамваїв» презентував новий польський трамвай виробництва компанії Pesa, який прибув до Києва вночі і після проходження випробувань вийде на столичний маршрут.

«Сьогодні на «Параді трамваїв» ми можемо побачити різні трамваї, але я особливо радію, що тут ми бачимо новий сучасний трамвай 4-го покоління польської компанії Pesa, який прибув вночі. Це сучасний комфортний трамвай із низькою підлогою та спеціальним трапом для людей із обмеженими можливостями. Він безшумний, облаштований моніторами, системою відеонагляду, кондиціонером. У трамваї можна підключитися до Wi-Fi та підзарядити телефон. Це перший трамвай такого покоління у Києві, і я гарантую, що не останній», – зазначив Віталій Кличко.

Pesa – один із найбільших у Європі виробників колійного транспорту. Столична влада надіслала виробникам трамваїв у різних країнах листи з пропозицією співпраці з Києвом. Свою готовність співпрацювати з українською столицею висловили польська Pesa та львівський «Електрон». Компанія Pesa за результатами переговорів, які провів Віталій Кличко, надала Києву трамвай для тестувань і випробувань в умовах реального міста. А за два тижні Київ отримає трамвай від «Електрона».

Протягом 10 днів новий трамвай у рамках тестувань буде їздити київськими вулицями, а після проходження сертифікації зможе вийти на один зі столичних маршрутів.

Як повідомлялось раніше, у Києві з’являться сучасні трамваї.

Джерело: “КМДА”.

Добавить комментарий

План діяльності

Гаджимурадов Руслан - голова правління громадської огранізації Перспективи Києва, голова партійної організації партії Удар голосіївського району Гаджимурадов
Руслан Ерзіманович Голова Правління

Завданнями громадської організації «Перспективи Києва» є:

  1. Створення умов для участі жителів Києва у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України.
  2. Лобіювання економічних інтересів із залучення інвестицій у столицю, зокрема, в капітальне будівництво...
Повний план діяльності
Автобазар
Пам'ятки по АТО

Новини Києва

11 березня 2024
Архів новин

Найактуальніша проблема Києва сьогодні?

Показати результати

Київ у об'єктиві