Змінимо разом
   столицю на краще!

Віталій Кличко: «Ми повинні зробити Київ справжньою туристичною Меккою»

Вівторок, 17 листопада 2015, 14:42
Віталій Кличко: «Ми повинні зробити Київ справжньою туристичною Меккою»

Як стало відомо ГО “Перспективи Києва”, переможець виборів міського голови Києва у заявив, що його ключовим завданням є побороти корупцію до кінця. Також Віталій Кличко заявив, що за результатами виборів його команда готова співпрацювати з кожним депутатом у міськраді, незалежно від «політичного забарвлення».

- Якими будуть ваші перші кроки, на посаді мера? Якщо можна, назвіть хоча б три кроки.

- У нас не три кроки. У нас 10 кроків. У нас 15 кроків. Я можу зараз перераховувати, що ми збираємося зробити, і вам не вистачить ні часу, ні місця записати. Наше ключове завдання — знищити корупцію до кінця. Ключове завдання — не тільки проводити аудит. А проводити його так, щоб не було можливості корупцію використовувати. Для цього все ми відкриваємо, ми робимо все прозоро. Ми відкриваємо комісії, тендери, документообіг, бюджет, мерію. В результаті цього ми отримали бюджет міста на 30% більше.

- А що буде з боргом?

- Ми не відмовляємося від нашого боргу, але впевнений в тому, що ми повинні зробити так, щоб реструктуризувати цей борг. Я вважаю, що ті гроші, які ми викидаємо в повітря, в цих умовах, в яких зараз країна знаходиться, знаходиться місто - це нечесно по відношенню до Києва, киян. Ми пропонуємо зараз, і про це йдуть переговори, знизити відсоток, який виплачуємо, і збільшити час, протягом якого ми зможемо виплачувати борг.

- Нові кредити будете брати? Якщо так, то на які цілі?

- Перед тим, як брати нові кредити, нам потрібно знати, яким чином ми будемо заробляти гроші. І ключове наше завдання — щоб інвестиції прийшли у Київ. Для того, щоб надходження в бюджет були. Але після того, як ми зможемо реструктуризувати наші зобов’язаня, ми вже зможемо далі говорити про плани, повернутися до теми «брати кредити». Велика частина старого кредиту була взята під Подільсько-Воскресенський міст для того, щоб побудувати метро. Гроші взяли, міст не побудували, метро не запустили. Найближчим часом я зможу вже дати інформацію, де ці гроші, тому що зараз ведеться розслідування.

- Які головні джерела надходжень до бюджету повинні бути в Києві?

- В першу чергу, залучення інвесторів, залучення інвестицій у виробництво. Зробити такі умови для малого і середнього бізнесу, щоб він працював. Ми повинні зробити Київ справжньою туристичною Меккою. Однак туристична інфраструктура у нас не розвинена, і в цьому напрямку нам багато чого потрібно зробити. Але ключове завдання — щоб бізнес розумів, що є рівні можливості, щоб не було монополії, щоб була відкритість. Та підтримка малого і середнього бізнесу — це одне з ключових завдань.

- З якими політичними силами ви будете співпрацювати в міськраді?

- Ми готові співпрацювати з усіма, з кожним депутатом, незважаючи на те, з якої він політичної сили. Наше завдання — не боротися між собою. Наше завдання — боротися з тими проблемами, яких у нас багато.

- А Березу ви запросите в команду, якщо він програє?

- Береза… Дуже багато людей і політиків, які роблять великий PR. Деякі з них зробили на нерухомості Києва великий PR. Їм дали мандат. Вони зараз у Верховній Раді. І вони після цього і до Гостинного двору не доходять. І дуже добре, якщо Береза, якщо він такий патріот і любить Київ, далі продовжуватиме працювати.

Він критикував мене, коли побудували паркан біля Ботанічного саду. Я знайшов гроші для того, щоб більшу частину паркану побудувати. Я запропонував: якщо ти хочеш, будь ласка, бери другу частину — будуй! Покажи свої справи. Не тільки словами, не тільки заявами, не лише демагогією, а конкретними справами. Тому я ще раз хочу підкреслити: зараз не час рвати на собі сорочку, а час робити конкретні справи. І ми це робимо. Кожен день. Маленькими, може, кроками, але ключовими кроками, конкретними справами ми змінюємо наше місто.

Як повідомлялось раніше, Віталій Кличко призупинив скандальне будівництво на проспекті 40-річчя Жовтня.

Нагадаємо, шахраї дзвонять киянам від імені Кличко.

Джерело: “Київ1”.

Добавить комментарий

План діяльності

Гаджимурадов Руслан - голова правління громадської огранізації Перспективи Києва, голова партійної організації партії Удар голосіївського району Гаджимурадов
Руслан Ерзіманович Голова Правління

Завданнями громадської організації «Перспективи Києва» є:

  1. Створення умов для участі жителів Києва у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України.
  2. Лобіювання економічних інтересів із залучення інвестицій у столицю, зокрема, в капітальне будівництво...
Повний план діяльності
Автобазар
Пам'ятки по АТО

Новини Києва

15 квітня 2024
Архів новин

Найактуальніша проблема Києва сьогодні?

Показати результати