Змінимо разом
   столицю на краще!

Відвідувачів київських ресторанів почали масово прослуховувати

Четвер, 24 вересня 2015, 14:02
Відвідувачів київських ресторанів почали масово прослуховувати

За інформацією ГО “Перспективи Києва”, українські спецслужби винайшли новий спосіб для поповнення доказової бази в боротьбі зі злочинністю.

У багатьох ресторанах Києва зараз можна натрапити на прослушку. У ресторанах кажуть, що не йдуть назустріч силовикам. Але останні запевняють: прослушка ставиться без повідомлення ресторанів.

Де і як встановлюють прослушки? Найчастіше використовуються блюдечка або попільнички з вбудованими жучками. Силовики встановлюють прослушки у тих закладах, де часто бувають політики і представники влади, а також групи активної і радикальної молоді. Так, за словами власника одного з ресторанів Києва, у нього був випадок, коли представники спецслужб просили встановити прослушку

“До нас підійшли і попросили поставити блюдечко з прослуховуванням хлопці в куртках, що показали посвідчення СБУ, на конкретний столик. Ми відмовилися, бо якщо наші клієнти дізнаються, що у нас когось слухають, до нас перестануть ходити ділові люди. Ми дуже дорожимо своєю репутацією, а тому ніколи на це не підемо”, - розповів власник ресторану.

Директор компанії “Ресторанний консалтинг” Ольга Насонова не виключає, що прослушки є у столичних ресторанах.

“В елітних ресторанах, де обідають політики і депутати, цілком таке може бути. А що стосується безпеки клієнтів, то я знаю, що в багатьох ресторанах встановлюють відеокамери. До речі, це робиться також і для того, щоб уникнути злодійства. Буває, клієнти забирають “на пам’ять” ложки або, скажімо, предмети інтер’єру. Але камери ці без звуку”, - пояснила Насонова. Однак в елітних ресторанах і саунах не гребують неофіційною співпрацею з силовиками. Офіційно встановити прослушку дійсно складно, тому спецслужби домовляються з власниками закладів або ж використовують агентурні мережі. “У 99% закладів, де бувають VIPи, є наші завербовані люди. Це може бути бармен, офіціант, менеджер, іноді й сам власник. Їх використовуємо в “темну”. Тобто вони не знають до кінця, що саме роблять. Можуть покласти нашу скатертину або подушку з жучком або допомогти вшити в диван, думаючи, що це “глушилка”. Найпростіше працювати з курцями. Як правило, тут працює попільничка з жучком. Їх декілька, і завербований офіціант їх просто змінює, коли ті заповнюються бичками. Зараз використовують такий метод, але не щодня. У залі в такому випадку обов’язково повинен бути опер. До речі, 30% подібних операцій виявляються провальними”, - розповіло джерело.

Як повідомлялось раніше, .Шота Руставелі і Басейну позбавлять від незаконних літніх майданчиків ресторанів і кафе.

Нагадаємо, у Києві влаштують велике грузинське застілля

Джерело: “Обозреватель”.

Добавить комментарий

План діяльності

Гаджимурадов Руслан - голова правління громадської огранізації Перспективи Києва, голова партійної організації партії Удар голосіївського району Гаджимурадов
Руслан Ерзіманович Голова Правління

Завданнями громадської організації «Перспективи Києва» є:

  1. Створення умов для участі жителів Києва у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України.
  2. Лобіювання економічних інтересів із залучення інвестицій у столицю, зокрема, в капітальне будівництво...
Повний план діяльності
Автобазар
Пам'ятки по АТО

Новини Києва

18 квітня 2024
Архів новин

Найактуальніша проблема Києва сьогодні?

Показати результати