Змінимо разом
   столицю на краще!

На Київщині мешканці власноруч відремонтували дорогу

Понеділок, 16 листопада 2015, 12:02
На Київщині мешканці власноруч відремонтували дорогу

За інформацією ГО “Перспективи Києва”, ділянку траси між Києвом і Вишеньки відремонтували силами мешканців та забудовника котеджного містечка.

На цьому тижні введуть в експлуатацію 1,5-кілометровий відрізок дороги, яка веде від села Вишеньки до третього шлюзу Дніпра в Бориспільському районі Київської області. За документами ця ділянка бетонки нікому не належала і була примітна тільки великою кількістю ям і вибоїн.

Ініціативу по збору коштів на ремонт дороги виявили жителі котеджного містечка «Золоче», села Вишеньки та місцевих садових кооперативів, а підтримав починання забудовник, який в результаті і виділив найбільшу суму.

Олександр Ткаченко, гендиректор компанії «Золоче груп оф Компаніс» розповів, що нова дорога двосмугова шириною шість метрів: «Наша дорога дасть фору Бориспільській трасі: встановлені зливоприймачі та огороджувальні стовпчики зі світловідбивачами, щоб водій правильно оцінював рельєф дороги. Зараз закінчується монтаж шестиметрових стовпів з ЛЕД-освітленням. Для пішоходів облаштували тротуар і пішохідну доріжку. До речі, пішохідна та велосипедна доріжки також огороджені стовпчиками».

За його словами, на початку наступного тижня змонтують миготливий світлофор і облаштують пішохідний перехід. Автобус жителі Вишеньок і Золоче зможуть почекати на двох сучасних комфортних зупинках. Загальну вартість модернізації дорожнього полотна оцінюють у 4 млн. грн.

Валентина Калашникова, мешканка садового товариства «Русин» кілька разів давала гроші на дорогу. Калашникова зазначила, що в середньому жителі скидалися по 1-2 тис. грн. «На нашій вулиці у кожного є автомобіль, — розповідає вона, — а дорога не витримувала жодної критики. Я щодня їжджу в Київ і раніше в ямах застрявали колеса. От і вирішили скинутися і привести дорогу в порядок. А тепер у нас краса, та й до столиці добираємося якнайшвидше, не об’їжджаючи вибоїни і вибоїни».

Нова дорога скоротила шлях до столиці жителям довколишніх сіл на 20 хвилин, стверджує Тетяна Кулинич, глава Вішенковского сільради. «Тепер жителі Вишеньок мріють, щоб реконструкцію дороги продовжили ще на два кілометри, щоб дорога йшла і по селу. Будемо просити обмежити заїзд для вантажівок, щоб вони не розбили дорогу», — резюмувала Кулинич, додавши, що домагатиметься внесення реконструйованої ділянки в соціально-економічний план розвитку області.

Як повідомлялось раніше, Німеччина допоможе відремонтувати 30 столичних дитсадків.

Нагадаємо, за рік у столиці відремонтовано 38 зелених зон і створено 18 скверів.

Джерело: “СоцПортал”.

Добавить комментарий

План діяльності

Гаджимурадов Руслан - голова правління громадської огранізації Перспективи Києва, голова партійної організації партії Удар голосіївського району Гаджимурадов
Руслан Ерзіманович Голова Правління

Завданнями громадської організації «Перспективи Києва» є:

  1. Створення умов для участі жителів Києва у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України.
  2. Лобіювання економічних інтересів із залучення інвестицій у столицю, зокрема, в капітальне будівництво...
Повний план діяльності
Автобазар
Пам'ятки по АТО

Новини Києва

23 квітня 2024
Архів новин

Найактуальніша проблема Києва сьогодні?

Показати результати