Змінимо разом
   столицю на краще!

Кияни відправлятимуть електронні звернення в Київраду

Четвер, 27 серпня 2015, 12:00
Кияни відправлятимуть електронні звернення в Київраду

Як стало відомо ГО “Перспективи Києва”, інформаційно-рекламна комісія міськради підтримала проект Положення про електронний обіг та електронну петицію. Документ, який планують винести на розгляд сесійної зали у вересні, припускає обов’язковий розгляд електронних петицій.

Відповідний проект рішення схвалений на засіданні постійної комісії Київради з питань інформаційної політики та реклами. Електронні петиції, які громадяни направлятимуть на розгляд міськради, повинні стосуватися виключно питань у компетенції місцевих органів влади.

У петиції повинна бути викладена суть запропонованої ініціативи, а також вказані ПІБ та контактні дані її автора, що нестиме відповідальність за її зміст - зокрема, за заклики до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності країни, розпалювання ворожнечі, посягання на права і свободи .

Для оформлення електронних петицій передбачається створити спеціальну форму, а збирати підписи можна буде як на офіційному сайті Київради, так і на сайті будь-якого громадського об’єднання. Петиції, що набрали 1 тис. голосів протягом трьох місяців після опублікування, будуть направлятися мером Києва на розгляд профільних комісій міськради, а потім на його пленарне засідання. Оголошення про початок розгляду повинно бути зроблено в триденний термін. При цьому петицію, яка не отримала достатньої кількості голосів, автор зможе подати повторно.

Автори проекту також відзначають, що впровадження офіційної процедури розгляду електронних петицій та звернень громадян забезпечить киянам просту і зручну участь в ініціативах місцевого самоврядування. Зокрема, їм не доведеться збирати підписи на підтримку своїх пропозицій вручну, а потім з цими підписами оббивати пороги кабінетів чиновників.

Як повідомлялось раніше, у Київраді демонтували кнопки для голосування.

Нагадаємо, до Київради проходять 6 політичних партій.

Джерело: “Киев власть”.

Добавить комментарий

План діяльності

Гаджимурадов Руслан - голова правління громадської огранізації Перспективи Києва, голова партійної організації партії Удар голосіївського району Гаджимурадов
Руслан Ерзіманович Голова Правління

Завданнями громадської організації «Перспективи Києва» є:

  1. Створення умов для участі жителів Києва у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України.
  2. Лобіювання економічних інтересів із залучення інвестицій у столицю, зокрема, в капітальне будівництво...
Повний план діяльності
Автобазар
Пам'ятки по АТО

Новини Києва

16 квітня 2024
Архів новин

Найактуальніша проблема Києва сьогодні?

Показати результати