Змінимо разом
   столицю на краще!

Зупинки “порозумнішають” за 30 млн доларів

Понеділок, 17 серпня 2015, 10:03
Зупинки “порозумнішають” за 30 млн доларів

Як стало відомо ГО “Перспективи Києва”, столична влада планує встановити в місті нові зупинки з wi-fi, зарядкою для гаджетів і зручними кіосками.

Так в КМДА мають намір перейняти світовий досвід і заодно упорядкувати стихійну торгівлю.

Передбачається, що «розумні зупинки» будуть стійкі до вандалів, в них з’явиться безкоштовний інтернет, а пасажири, чекаючи автобус, зможуть зарядити сів телефон. Кіоски ж з території навколо зупинок приберуть.

«Інвесторів зобов’яжуть розчистити територію в радіусі 20 метрів і прибрати стихійну торгівлю. Натомість інвестор отримає можливість торгувати, скажімо, пресою, безалкогольними напоями, а ще - заробляти на рекламі. Згідно з проектом, на зупинках також будуть обладнані зручні місця для сидіння та зливні стоки, щоб не утворювалися калюжі. Самі ж конструкції будуть зроблені з міцних матеріалів і будуть вандалостійкими», - говорить директор департаменту благоустрою КМДА Дмитро Білоцерківець.

Другим етапом проекту, за його словами, будуть wi-fi і можливість заряджати гаджети через USB. «Жителі столиці зможуть перевірити пошту і зарядити свій смартфон, чекаючи маршрутку. Зараз вирішується питання, буде інвестор відразу встановлювати зупинки з даними функціями або ж поетапно», - говорить він.

У мерії обіцяють показати макет зупинки вже до кінця тижня, а до нового року більше 50% старих зупинок замінити на «розумні».

Як повідомлялось раніше, столичні зупинки обладнають електронними табло.

Пропонуємо дізнатись: зупинки у столиці зроблені для МАФів?

Джерело: “Вести”.

Добавить комментарий

План діяльності

Гаджимурадов Руслан - голова правління громадської огранізації Перспективи Києва, голова партійної організації партії Удар голосіївського району Гаджимурадов
Руслан Ерзіманович Голова Правління

Завданнями громадської організації «Перспективи Києва» є:

  1. Створення умов для участі жителів Києва у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України.
  2. Лобіювання економічних інтересів із залучення інвестицій у столицю, зокрема, в капітальне будівництво...
Повний план діяльності
Автобазар
Пам'ятки по АТО

Новини Києва

20 березня 2024
Архів новин

Найактуальніша проблема Києва сьогодні?

Показати результати

Київ у об'єктиві