Змінимо разом
   столицю на краще!

Всеможливий функціонал картки киянина: інфографіка

Понеділок, 3 серпня 2015, 16:40
Всеможливий функціонал картки киянина: інфографіка

За інформацією ГО “Перспективи Києва”, незабаром у столиці запровадять електронну «Картку киянина», яка стане ID-документом мешканця міста та надасть доступ, зокрема, до цифрової медичної книги та електронного рецепту, електронного шкільного квитка та щоденника, електронних квитанцій ЖКГ та єдиного квитка на культурні заходи та на проїзд у транспорті.

«Картки киянина» є спільним проектом компанії «УнІТ» та КМДА, що має на меті стати прототипом ID-документу громадянина України.

Функціонал «Картки киянина» має майже необмежений потенціал. Окрім функціонуючого банківського додатку, знижок у театрах, торгівельних мережах та аптеках, картка забезпечує проїзд у метро, в тому числі безкоштовний проїзд усіх пільгових категорій громадян.

Виглядає вона, як звичайна пластикова картка, яка має свій банківський рахунок та діє по усій території України і за кордоном. Її також можна використовувати як зарплатну картку.

Водночас, на картці встановлений ідентифікаційний додаток, який підтримує функціонал, пов’язаний з наданням соціальної підтримки та інших інформаційних сервісів і послуг. При цьому, картка є іменною з фото власника, тому у разі її втрати – вона блокуватиметься.

Щодо самої структури проекту, то він складається з модулів, які охоплюють головні сфери життя громадян. Тобто, «Картка киянина» є своєрідним «електронним паспортом» киянина, за допомогою якого він ідентифікується для отримання різноманітних послуг та сервісів, в тому числі і державних.

Згідно із нещодавнім рішенням Київської міської ради, отримати картку може будь-яка особа, що зареєстрована у місті Києві або постійно працює чи навчається у столиці, або є зареєстрованим у місті Києві переселенцем із тимчасово окупованих територій України та з районів проведення АТО.

Як повідомлялось раніше, у межах “Картки киянина” з’являться нові послуги.Нагадаємо, для киян зберегли пільговий проїзд у метро.

Джерело: “Тиждень”.

Добавить комментарий

План діяльності

Гаджимурадов Руслан - голова правління громадської огранізації Перспективи Києва, голова партійної організації партії Удар голосіївського району Гаджимурадов
Руслан Ерзіманович Голова Правління

Завданнями громадської організації «Перспективи Києва» є:

  1. Створення умов для участі жителів Києва у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України.
  2. Лобіювання економічних інтересів із залучення інвестицій у столицю, зокрема, в капітальне будівництво...
Повний план діяльності
Автобазар
Пам'ятки по АТО

Новини Києва

18 квітня 2024
Архів новин

Найактуальніша проблема Києва сьогодні?

Показати результати