Змінимо разом
   столицю на краще!

Власників старих будинків розшукують депутати Київради

Вівторок, 23 червня 2015, 09:36
Власників старих будинків розшукують депутати Київради

Як стало відомо ГО “Перспективи Києва”, власників занедбаних старих будинків у столиці шукають депутати Київради. Їх хочуть реставрувати будівлі. Для цього навіть створили спеціальну робочу групу.

Більшість старовинних будинків знаходяться в аварійному стані, при тому, що власники зобов’язані підтримувати порядок і стежити за будівлями. Зараз в переліку 26 будинків. Це будівлі з унікальною історією, пам’ятки, що є цінністю міста.

Наприклад, будинок на вулиці Ярославів Вал, 1. Будинок “швидкої допомоги” на Рейтарській, 22. Також, вулиця Лаврська - пороховий льох. Він XVIII століття, невідомо чий. Дігтярна, 30 - аварійний будинок, де жив видатний художник Григорій Світлицький. Будинок зі зміями на Великій Житомирській, 32. Будівля на Боричевому узвозі, станція швидкої допомоги та інші.

“Запропонуємо реставрацію за їх рахунок. Не захочуть - забираючи через суди, будемо повертати в комунальну власність. Якщо погодяться на відновлення - треба подумати, що буде в тій будівлі. Наприклад, садиба Олександра Мурашка на Малій Житомирській. Мурашко - видатний художник. Значить, там має бути музей, галерея його картин. Може, дитяча художня школа. А частину приміщення хай бере власник - в оренду з правом подальшого викупу”, - говорить секретар спеціальної групи Вікторія Кустова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що столичною владою заплановані ремонтно-реставраційні роботи «Садиби Мурашка» на вул. Малій Житомирській, 12а-14б приблизною вартістю 1,3 млн. гривень.

Добавить комментарий

План діяльності

Гаджимурадов Руслан - голова правління громадської огранізації Перспективи Києва, голова партійної організації партії Удар голосіївського району Гаджимурадов
Руслан Ерзіманович Голова Правління

Завданнями громадської організації «Перспективи Києва» є:

  1. Створення умов для участі жителів Києва у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України.
  2. Лобіювання економічних інтересів із залучення інвестицій у столицю, зокрема, в капітальне будівництво...
Повний план діяльності
Автобазар
Пам'ятки по АТО

Новини Києва

30 квітня 2024
Архів новин

Найактуальніша проблема Києва сьогодні?

Показати результати