Змінимо разом
   столицю на краще!

У столиці вшановують річницю смерті Володимира Великого

Середа, 15 липня 2015, 10:57
У столиці вшановують річницю смерті Володимира Великого

За інформацією ГО “Перспективи Києва”, у Національному музеї історії відкрилася виставка “Володимир Великий-Хреститель Князь Київський”, що поклала початок низці заходів із вшанування дати - 1000 років з дня смерті давньоруського князя та рівноапостольного святого Володимира.

Відкрив виставку віце-прем’єр України з гуманітарних питань, міністр культури В’ячеслав Кириленко. Він наголосив, що до 28 липня Уряд планує провести кілька жалобних заходів з нагоди річниці смерті святого рівноапостольного князя Київської Русі, а ця виставка яскраво демонструє роль його особистості у минулому і сучасному житті України.

Близько вісімдесяти відсотків експонатів виставки представили широкому загалу вперше. Раніше вони зберігалися у фондах Національного музею історії та Інституту археології НАН України. Як зазначили фахівці, ймовірно, до деяких експонатів виставки Володимир Великий торкався особисто.

Наразі експонуються: будівельні рештки Десятинної церкви, зброя, прикраси, побутові вироби скандинавського походження, предмети ранньохристиянської культури, культові речі сирійського та візантійського походжень, цеглина зі знаком тризубу і багато інших цінних артефактів.

Джерело: УНН

Добавить комментарий

План діяльності

Гаджимурадов Руслан - голова правління громадської огранізації Перспективи Києва, голова партійної організації партії Удар голосіївського району Гаджимурадов
Руслан Ерзіманович Голова Правління

Завданнями громадської організації «Перспективи Києва» є:

  1. Створення умов для участі жителів Києва у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України.
  2. Лобіювання економічних інтересів із залучення інвестицій у столицю, зокрема, в капітальне будівництво...
Повний план діяльності
Автобазар
Пам'ятки по АТО

Новини Києва

17 квітня 2024
Архів новин

Найактуальніша проблема Києва сьогодні?

Показати результати