Змінимо разом
   столицю на краще!

У Києві знесуть Батьківщину-Мати та ще 145 пам’ятників

П’ятниця, 11 вересня 2015, 08:00
У Києві знесуть Батьківщину-Мати та ще 145 пам’ятників

За інформацією ГО “Перспективи Києва”, головний архітектор Києва Сергій Целовальник заявив про те, що за законом про декомунізацію доведеться зносити пам’ятники героям, встановлені на Алеї Слави в Києві.

«Ми нарахували по Києву тільки 145 пам’ятників, які потрібно зносити! Це величезна кількість і витрати. Вони присвячені радянським діячам і підпадають під знесення. За законом, навіть на Алеї Слави потрібно пам’ятники зносити тим людям, які там увічнені, оскільки вони служили в КДБ», - заявив Целовальник.

Головний архітекетор Києва також вважає недоцільним змінювати радянську символіку на щиті монумента «Батьківщини-матері» на український герб-тризуб і пропонує знести весь пам’ятник цілком.

«На щиті скульптури Батьківщини-матері зображений герб СРСР, неіснуючої країни. Я чув, що цей герб буде знятий альпіністами, а на його місці буде тризуб ... Але тоді виникне купа питань до самої скульптури: вона адже присвячена боротьбі з фашизмом. І тут раптом на ній малий герб незалежної України. Як пояснювати це дітям? Я б, чесно кажучи, не чіпав цей щит. Якщо вже зносити, то всю скульптуру, але тут виникає питання, де взяти на це гроші?»- задається питанням він.

Також він висловився за знесення арки Дружби народів у центрі Києва. «Я цю арку вважаю марною. ... Я не бачу художніх достоїнств в цій споруді і вважаю, що ... потрібно знести», - вважає головний архітектор Києва.

У центрі Києва головний архітектор пропонує облаштувати траурний меморіал на честь загиблих активістів євромайдану. «Я вважаю, що потрібно почати створювати на Майдані меморіальний парк, де кожне дерево символізує загиблого на Інститутській і не тільки. Вмонтувати таблички з іменами героїв “Небесної сотні” з підсвічуванням».

Як повідомлялось раніше, арку Дружби народів знесуть.

Нагадаємо, запрацювала online-мапа Києва по декомунізації.

Джерело: ”Eadaily”.

Добавить комментарий

План діяльності

Гаджимурадов Руслан - голова правління громадської огранізації Перспективи Києва, голова партійної організації партії Удар голосіївського району Гаджимурадов
Руслан Ерзіманович Голова Правління

Завданнями громадської організації «Перспективи Києва» є:

  1. Створення умов для участі жителів Києва у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України.
  2. Лобіювання економічних інтересів із залучення інвестицій у столицю, зокрема, в капітальне будівництво...
Повний план діяльності
Автобазар
Пам'ятки по АТО

Новини Києва

9 квітня 2024
Архів новин

Найактуальніша проблема Києва сьогодні?

Показати результати