Змінимо разом
   столицю на краще!

У Києві поширюють липові платіжки

П’ятниця, 17 липня 2015, 11:49
У Києві поширюють липові платіжки

Як стало відомо ГО “Перспективи Києва”, у столиці орудують шахраї, які поширюють фейкові платіжки на житлово-комунальні послуги. Зокрема, такі отримали жителі кількох будинків по вулиці Борщагівській та проспекті Перемоги.

Шахрайство виявила Тетяна Воронова, жителька вулиці Борщагівська, 2. Вона запідозрила шахрайство, коли з різницею у кілька днів отримала дві ідентичні платіжки – відрізнялись лише рахунки і банки, куди мали надійти кошти.”Навіть борг якийсь у 200 гривень в обох зазначено, усі цифри однакові, лише банки різні”, - розповіла жінка “Українській правді. Київ”.

Вона припустила, що такі квитанції міг виготовити лише той, хто має доступ до бази даних.

Вона також додала, що оголошення написане від руки, зірвали, а замість нього з’явилось повідомлення від ЖЕКу, де ЖЕК знімає з себе всю відповідальність і просить мешканців уважно читати реквізити перед тим, як сплачувати рахунок.

Як повідомили “Українській правді. Київ” у КМДА, дві квитанції у поштовій скоринці – це шахрайство.

“У нас є один друк платіжок. Надрукувати другу – це злочин. ГІОЦ перевіряє правильність друку на трьох рівнях – вилучають на перевірку соту і тисячну квитанцію, якщо є якісь неточності, ГІОЦ несе втрати, але передруковує платіжки. До споживача надходить лише один документ. Двох бути не може”, - розповіла прес-секретар заступника голови КМДА Петра Пантелеєва Юлія Грамотна.

Перший заступник начальника КП “ГІОЦ” Андрій Щербина запевнив, що історія з платіжками уже розслідується правоохоронними органами і винні будуть притягнуті до відповідальності.

“Це однозначно шахрайство. Така ситуація виникла вперше. У деяких будинках Шевченківського району люди отримали квитанції, в яких вказано неіснуючий розрахунковий рахунок неіснуючої де факто організації. Дуже якісно підроблена квитанція і надіслана в квартири”, - сказав він.

Чиновник наголосив, що підробку виявили одразу, коли перша людина прийшла сплатити такий рахунок, бо банк запросив додаткову комісію.

- За сьогоднішньою інформацією, такі платіжки надішли у 5 будинків Шевченківського району. Наразі є інформація про компанію, чиї реквізити є у платіжці, усі банки попереджені про фейкові платіжки, складено заяву і подано в міліцію, порушено з цього приводу провадження, - розповів Щербина.

Він підтвердив, що платіжки могли готувати люди, що мають стосунок до системи ЖКГ.

Добавить комментарий

План діяльності

Гаджимурадов Руслан - голова правління громадської огранізації Перспективи Києва, голова партійної організації партії Удар голосіївського району Гаджимурадов
Руслан Ерзіманович Голова Правління

Завданнями громадської організації «Перспективи Києва» є:

  1. Створення умов для участі жителів Києва у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України.
  2. Лобіювання економічних інтересів із залучення інвестицій у столицю, зокрема, в капітальне будівництво...
Повний план діяльності
Автобазар
Пам'ятки по АТО

Новини Києва

23 квітня 2024
Архів новин

Найактуальніша проблема Києва сьогодні?

Показати результати