Змінимо разом
   столицю на краще!

Тільки 30% киян отримали субсидії ЖКГ

Четвер, 2 липня 2015, 12:01
Тільки 30% киян отримали субсидії ЖКГ

За інформацією ГО “Перспективи Києва”, у травні 2015 року лише 72% киян сплатили за платіжками за газ.

Загалом кияни винні за природний газ 2,8 млрд грн і у травні їх борг зріс удвічіі. За такого темпу зростання вже на початку осені борги за газ спожитий населенням можуть перевищити 5 млрд грн. І це лише газ!

Поки ще немає проблем з оплатою опалення, навпаки, населення повільно, але погашає старі борги. Хоча їх спільний обов’язок зараз близько 6 млрд грн. Але буде осінь і зима, і тоді буде більш складна ситуація з цим видом оплати. Біда нашого ЖКГ у тому, що багато тепла просто випаровується даремно ТЕЦ і ТЕС при доставці його споживачам, і, в кінцевому рахунку, споживачі не стільки платять за саме тепло, скільки за опалення неба і землі. І поки буде цей бардак, ніяке підвищення тарифів ситуацію не врятує.

На сьогодні загальна сума боргів населення з оплати послуг ЖКГ становить близько 12,5 млрд грн, електроенергії - 2,5 млрд грн, і їх наврядчи можна погасити швидко. Скоро борг за ЖКГ-послуги може зрости до 20-25 млрд грн. Тільки тоді це буде проблемою номер один. Створити їх нескладно, а от змусити українців заплатити за тарифами ЖК Г, розуміючи, що у них просто немає грошей на оплату, дуже навіть небезпечно.

Формально вважається, що врятувати становище можуть субсидії ЖКГ. Але результати надання субсидій ЖКГ цього року показали, що нічого не виходить. За травень-місяць 2015 тільки 30% осіб, які подали заяву на субсидії, їх отримали.

Джерело: “Обозреватель

Добавить комментарий

План діяльності

Гаджимурадов Руслан - голова правління громадської огранізації Перспективи Києва, голова партійної організації партії Удар голосіївського району Гаджимурадов
Руслан Ерзіманович Голова Правління

Завданнями громадської організації «Перспективи Києва» є:

  1. Створення умов для участі жителів Києва у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України.
  2. Лобіювання економічних інтересів із залучення інвестицій у столицю, зокрема, в капітальне будівництво...
Повний план діяльності
Автобазар
Пам'ятки по АТО

Новини Києва

28 квітня 2024
Архів новин

Найактуальніша проблема Києва сьогодні?

Показати результати