Змінимо разом
   столицю на краще!

Столичний метрополітен заплатив 1 млн Росії за безкоштовні документи

Вівторок, 4 серпня 2015, 14:01
Столичний метрополітен заплатив 1 млн Росії за безкоштовні документи

Як стало відомо ГО “Перспективи Києва”, Комунальне підприємство «Київський метрополітен» виплатило підряднику ЗАТ “Вагонмаш” (Російська Федерація) зайві кошти за документацію і не нарахувало підприємству штрафні санкції за порушення умов договору.

Про це йдеться в звіті за результатами аудиторської перевірки діяльності метрополітену за 2013-2014 р..

Мова йде про закупівлю вагонів за рахунок кредитних коштів ЄБРР.

Аудит цієї закупівлі зокрема встановив, що метрополітен переплатив російському заводу 1230000 грн за поставку експлуатаційних документів, які завод повинен поставити в комплекті з самими вагонами, оскільки виготовлення цих документів є невід’ємною частиною виробництва товару. Проте при укладенні договору про закупівлю надання цих документів прописали як окремий предмет з окремою ціною.

Також перевірка показала, що метрополітен не нарахував “Вагонмашу” санкції за несвоєчасну поставку метропоїздів, і тому втратив 4970000 грн. При цьому причини бездіяльності невідомі, оскільки договір про зміну термінів поставки - не укладали, і документально відмову щодо застосування штрафних санкцій теж не оформляли.

Крім того метрополітен взяв на себе оплату послуг, які згідно з контрактом повинен був покрити “Вагонмаш”. Так, 0770000 грн. заплатили попередню перевірку вагонів перед відправленням, проведену безпосередньо представниками КП “Київський метрополітен” на заводі виробника, а також за відрядження фахівців Метрополітену.

В цілому, аудит КП “Київський метрополітен” виявив фінансові порушення на 26,4 млн грн і факт недоотримання 57700000 грн в результаті здійснення неефективних управлінських рішень.

Як повідомлялось раніше, у київському метро з’явилися нові турнікети.

Нагадаємо, у київському метро з’являться нові схеми-орієнтири.

Джерело: “44”.

Добавить комментарий

План діяльності

Гаджимурадов Руслан - голова правління громадської огранізації Перспективи Києва, голова партійної організації партії Удар голосіївського району Гаджимурадов
Руслан Ерзіманович Голова Правління

Завданнями громадської організації «Перспективи Києва» є:

  1. Створення умов для участі жителів Києва у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України.
  2. Лобіювання економічних інтересів із залучення інвестицій у столицю, зокрема, в капітальне будівництво...
Повний план діяльності
Автобазар
Пам'ятки по АТО

Новини Києва

26 квітня 2024
Архів новин

Найактуальніша проблема Києва сьогодні?

Показати результати