Скільки коштує: ЦІНИ на продовольчі товари
Четвер, 17 вересня 2015, 18:00Tweet |
За інформацією ГО “Перспективи Києва”, останнім часом ціни на продовольчі товари на українських ринках не демонструють різких стрибків.
Практично стабілізувалася вартість основних овочів. І вже можна говорити, що це ті ціни, з якими нам доведеться мати справу протягом усього опалювального сезону.
Наприклад, картопля, як і місяць тому, обходиться в 6-8 гривень за кілограм. Також не змінилася вартість кілограма моркви (10-15 гривень) і буряка (10-12 гривень). Незначно, на 1 гривню, подорожчала капуста. Місяць тому кілограм коштував 7-10 гривень, а тепер - 8-11 гривень. Цибуля, навпаки, на гривню подешевшала - з 8-10 до 7-9 гривень за кіло.
Продовжує падати ціна помідорів. Якщо місяць тому вони коштували 11-20 гривень за кілограм, то тепер їх можна придбати за 8-12 гривень. А дрібні «вершки» або «чумаки» - навіть по 5-6 гривень. Дорожче лише вишукані сортові помідори нестандартних кольорів: чорні, жовті, рожеві. Їхня вартість сягає 15-20 гривень за кіло. Втім, радувати нас низькими цінами помідори будуть недовго. У найближчі тижні сезон піде на спад і почнеться поступове подорожчання.
Зараз на ринках за відносно невисокими цінами можна купити та інші овочі. Кілограм кабачків або баклажанів коштує 8-12 гривень. Солодкий перець торговці пропонують за 9-20 гривень, брокколі - по 23-28 гривень. Кукурудза продається по 3-5 гривень за качан. Гострий перець - по 1-2 гривні за штуку.
Ті, хто не встиг законсервувати на зиму огірки, ще можуть встигнути купити їх по 8-12 гривень за кіло, взявши на додачу за 4-6 гривень великий букет необхідної для консервації зелені.
За місяць подорожчали яйця. Якщо в серпні десяток коштував 13-18 гривень, то нинішня ціна - 15-20 гривень.
Останнім часом на ринках з’явилося досить багато живої риби. Коштує вона помітно дорожче, ніж торік. Так, коропа восени 2014 продавали по 35-40 гривень, тепер же за кіло просять 55-60 гривень. Карась обходиться в 35-40 гривень за кілограм, а у вересні 2014-го коштував 20-25 гривень. Популярний завдяки невисокій ціні товстолобик рік тому обходився в 18-22 гривні за кіло, тепер доведеться викласти 32-37 гривень.
Ціни на м’ясо останнім часом досить стабільні. Яловичина коштує 80-110 гривень, свинина - 60-80 гривень за кілограм. Сало таки до осені знову подорожчало. Ще місяць тому його можна було купити по 40-70 гривень за кілограм, сьогоднішня вартість - в межах 50-80 гривень. А улюблене багатьма сало з м’ясним прошарком варто 100-110 гривень за кілограм.
Як повідомлялось раніше, шість днів поспіль у Києві будуть торгувати недорогими продуктами (АДРЕСИ).
Нагадаємо, у Голосіївському районі перенесли продуктовий ярмарок.
Джерело: “Факты и комментарии”.
Добавить комментарий