Змінимо разом
   столицю на краще!

Скандальна забудова на Осокорках знову окропилася кров’ю

Середа, 20 травня 2015, 11:01
Скандальна забудова на Осокорках знову окропилася кров’ю

Як стало відомо ГО “Перспективи Києва”, у столиці на місці забудови на Осокорках знову сталася масова бійка.

На місці майбутнього будмайданчика вже втретє відбулися зіткнення активістів з міліцією. Сторони протистояння застосували газ і салюти, якими стріляють у людей.

“Тут заміс - жесть! Керівництво міліції просто спостерігає, як “мусора” разом з тітушкамі б’ють всіх підряд. Тітушкі використовують газ і салюти, якими стріляють у людей”, - написав на своїй сторінці активіст Віталій Уманець.

За даними міліції, під час зіткненнях 15 правоохоронців отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Постраждалі доставлені в лікарню для надання допомоги в умовах стаціонару. Точна кількість постраждалих активістів поки невідомо.

Правоохоронцями встановлено 20 осіб, які робили заворушення на будівельному майданчику. Зараз готуються матеріали на їх затримання.

Зібрані відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим відділом Дарницького РУ ГУМВС України в місті Києві відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, що раніше столичний мер Віталій Кличко обіцяв засунути протестувальникам проти забудови “балаклави в одне місце, якщо вони в них прийдуть”.


Крім того, сьогодні, 20 травня, Віталій Кличко написав на своїй сторінці у Facebook, що вирішив розірвати договор оренди із забудовником на Осокорках.

“Я вирішив внести на наступну сесію Київради проект рішення про розірвання договору оренди й скасування рішення Київради про відведення земельної ділянки на Осокорках”, - наголосив столичний мер, пообіцявши, що у середу вранці працівники департаменту благоустрою заберуть із території залишки загорожі.

Також мер зазначив, що київська влада вже подала в правоохоронні органи й суди документи щодо 45 незаконних забудов і збирає інформацію щодо інших.

“Але й у відношенні деяких будов, які мають документацію, місцеві жителі мікрорайонів проявляють незгоду. Я завжди захищав і буду захищати інтереси суспільства. Тому для мене не має значення належність забудовника до якої-небудь політичної сили, навіть і особливо тієї, яку я очолюю. Я вирішив внести на наступну сесію Київради проект рішення про розірвання договору оренди й скасування рішення Київради про відведення земельної ділянки на Осокорках”, - зазначив Кличко.

Добавить комментарий

План діяльності

Гаджимурадов Руслан - голова правління громадської огранізації Перспективи Києва, голова партійної організації партії Удар голосіївського району Гаджимурадов
Руслан Ерзіманович Голова Правління

Завданнями громадської організації «Перспективи Києва» є:

  1. Створення умов для участі жителів Києва у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України.
  2. Лобіювання економічних інтересів із залучення інвестицій у столицю, зокрема, в капітальне будівництво...
Повний план діяльності
Автобазар
Пам'ятки по АТО

Новини Києва

27 квітня 2024
Архів новин

Найактуальніша проблема Києва сьогодні?

Показати результати