Змінимо разом
   столицю на краще!

“Шоколадний” суддя та “вибухові” відра: як мітингують на Банковій

Вівторок, 4 серпня 2015, 15:20
“Шоколадний” суддя та “вибухові” відра: як мітингують на Банковій

За інформацією ГО “Перспективи Києва”, представники Реанімаційного пакету реформ провели акцію під воротами Адміністрації Президента з вимогою повного оновлення суддівського корпусу та символічно забруднили переодягнену активістку-«суддю» шоколадом.

Активісти тримають плакати «Вимагаємо повне оновлення суддівського корпусу», «Нові судді через прозору процедуру».

«Ми зібралися тут з однією метою: хочемо, щоб ті напрацювання, що були ще рік тому, все-таки реалізовувалися. Є основоположні моменти – суттєве оновлення суддівського корпусу, усунення впливу політичних факторів, зокрема Президента, парламенту, на судову владу, створення незалежної гілки судової влади, утворення триланкової судової системи», - сказав учасник акції Тарас Шепель.

Активісти також підготували меморандум, який сьогодні передадуть в Адміністрацію Президента та Верховну Раду. «Ключова вимога меморандуму представників громадських організацій, підприємців, народних депутатів, членів Конституційної комісії, експертів, які підписали цей меморандум, – перезаснування судової системи та повне оновлення суддівського корпусу. Нові суди, оновлені суддівським корпусом, мають бути створені за прикладом формування нової патрульної поліції у Києві, яка вже користується авторитетом і довірою громадян. Ми докладемо всіх зусиль, щоб через зміни до Конституції України забезпечити проведення прозорого і чесного конкурсу на кожну суддівську посаду в новій судовій системі», - сказала експерт Реанімаційного пакету реформ, учасниця акції Оксана Величко.

Активісти принесли на акцію суддівські молотки, просякнуті запалювальною речовиною, щоб підпалити їх та розтопити шоколад. Вони пояснили: «Ми хотіли запалити ці молотки у відрі, а на полум’ї розтопити шоколад». Бо, на переконання мітингувальників, судді не вершать правосуддя, а з допомогою цього молотка «розмішують шоколад і їм зручно в ньому бути, ходити в красивих мантіях, їздити на дорогих машинах».

Правоохоронці забрали відра ще до початку акції, щоб не допустити вибуху. Тому мітингувальники розтопили шоколад гарячою водою та обмастили ним мантію перевдягнутої «судді».

Як повідомлялось раніше, під КМДА тривають мітинги.

Нагадуємо, у Києві пройшов мітинг проти небезпечної забудови ЖК “Soho Residence”.

Джерело: “Укрінформ”.

Добавить комментарий

План діяльності

Гаджимурадов Руслан - голова правління громадської огранізації Перспективи Києва, голова партійної організації партії Удар голосіївського району Гаджимурадов
Руслан Ерзіманович Голова Правління

Завданнями громадської організації «Перспективи Києва» є:

  1. Створення умов для участі жителів Києва у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України.
  2. Лобіювання економічних інтересів із залучення інвестицій у столицю, зокрема, в капітальне будівництво...
Повний план діяльності
Автобазар
Пам'ятки по АТО

Новини Києва

17 квітня 2024
Архів новин

Найактуальніша проблема Києва сьогодні?

Показати результати