Змінимо разом
   столицю на краще!

Реформа системи паркування у столиці

Вівторок, 18 листопада 2014, 13:08
Реформа системи паркування у столиці

Як стало відомо ГО “Перспективи Києва”, столична влада розробила реформу системи паркування, яку буде впроваджено у два кроки.

Перший крок. Проведення тестування системи на окремих центральних парковках Києва.

Другий крок. Після внесення змін до законодавства та залучення інвесторів - нова система паркування запрацює на всіх муніципальних парковах Києва.

В КМДА повідомляють, що це дозволить позбутися корупції на столичних парковках та збільшити надходження до міського бюджету.

Зараз “Київтранспарксервіс” контролює близько 1000 платних паркувальних майданчиків у Києві на 6227 паркомісць. За словами виконуючого обов’язки директора підприємства Андрія Воробйова, за паркування платять тільки 38% автомобілістів. Посадовці разраховують, що після впровадження нової системи паркування. відсоток оплати зросте відразу до 85%.

Пілотний проект нової системи паркування розпочинається цього тижня на 6 паркувальних майданчиках в центральній частині міста: на вулицях Пушкінській, Б. Хмельницького, Прорізній, Городецького, площі Франка і вулицях Заньковецької та Лютеранській. Згідно концепції, паркувальників замінять інспектори “Київпарктранссервісу”, які спільно із співробітниками ДАІ контролюватимуть виконання правил паркування і оплати за нього. На ціх майданчиках вже встановили паркомати, через які можна буде оплатити парковку. Всього в Києві зараз встановлено 87 паркоматів. Після повної реалізації концепції, їх кількість збільшать до 500.

Також на парковках встановлять інформаційні щити, де розкажуть про способи оплати паркомісця.

Оплатити паркування автівки можна зараз трьома способами:

- за допомогою системи “Мобільне паркування” (шляхом відправки СМС з мобільного телефону);

- через платіжний термінал;

- купивши паркувальний талон кіосках “Союздруку”.

Після оплати водій повинен розмістити чек або талон в нижньому кутку лобового скла.

Розмір штрафу за неоплату паркування становить від 136 до 204 гривень. Якщо штраф не сплачується протягом 30 днів, він подвоюється. Крім того, після виявлення автомобіля з несплаченим штрафом, інспектор зможе блокувати колеса автомобіля, і розблокує їх тільки після сплати подвійного штрафу. Також інспектори матимуть право при необхідності евакуювати автомобіль.

Нова система паркування у столиці вже прийнята за основу транспортною комісією і найближчим часом буде розглянута депутатами Київради.

Добавить комментарий

План діяльності

Гаджимурадов Руслан - голова правління громадської огранізації Перспективи Києва, голова партійної організації партії Удар голосіївського району Гаджимурадов
Руслан Ерзіманович Голова Правління

Завданнями громадської організації «Перспективи Києва» є:

  1. Створення умов для участі жителів Києва у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України.
  2. Лобіювання економічних інтересів із залучення інвестицій у столицю, зокрема, в капітальне будівництво...
Повний план діяльності
Автобазар
Пам'ятки по АТО

Новини Києва

16 квітня 2024
Архів новин

Найактуальніша проблема Києва сьогодні?

Показати результати