Змінимо разом
   столицю на краще!

На вулицях Києва з’являться високі пішохідні переходи

П’ятниця, 31 липня 2015, 13:20
На вулицях Києва з’являться високі пішохідні переходи

Як дізналась ГО “Перспективи Києва”, на вулицях Подолу можуть з’явитися високі пішохідні переходи. Вони зроблять район більш зручним для людей з обмеженими можливостями.

В департаменті містобудування та архітектури представили нову концепцію організації дорожнього руху на Подолі. Зараз розглядаються різні варіанти пішохідних зон району, облаштування нових парковок, в тому числі - і плавучого паркінгу-дебаркадера, перенесення трамвайних трамвайних зупинок і так далі.

Один з найпопулярніших серед киян питань - перекриття вулиці Сагайдачного. Протягом декількох років він періодично виникає то серед обіцянок влади, то в концепціях громадських активістів. Поки що далі теорії справа не рухається. І цього року, швидше за все, одна з головних вулиць Подолу так і залишиться проїжджої.

«Максимально імовірний варіант пішохідної вулиці Сагайдачного - це половина, від Контрактової до Андріївської. Але якщо ми трохи позаймаємося дослідженнями, ми обгрунтуємо можливість повного перекриття, але з перетином її проїжджої Андріївської вулицею. Якщо буде затверджений наземний пішохідний перехід на Європейській площі, то друга схема цілком раціональна », - расскакзал головний спеціаліст управління інженерно-транспортної інфраструктури Департаменту містобудування та архітектури Віктор Петрук.

Він зазначив, що зараз в бюджеті міста фінансування для реалізації проекту не закладено, тому цього року прибрати автомобілі з Сагайдачного та Контрактовій площі (там теж планується пішохідна зона) навряд чи вийде.

«Рішення лежить на поверхні вже третій рік. Але якщо навіть зараз почнеться якийсь рух, за той час, який залишився, наприклад, до виборів, реалізувати це неможливо. Потрібен час на визначення замовника, необхідно провести тендер. Потрібен час на розробку проекту. Всього це займе до півроку: на проектування та затвердження - до 3 місяців. Плюс тендер - це ще місяць. Але потрібно ще вирішити питання фінансування. Якщо серйозно до цього підходити, то потрібно закладати гроші в бюджет на 2016 рік, проводити всі необхідні процедури і вже з весни починати роботи », - пояснив Петрук.

Крім оновлення горизонтальної розмітки та встановлення нових дорожніх знаків, на Подолі планують облаштувати високі пішохідні переходи - вони будуть врівень з тротуаром.

«Таке роблять у всьому світі. Пішохід повинен рухатися в безбар’єрний простір, будь-то батьки з дитячою коляскою, людина на інвалідному візку. На маршруті їх руху не повинно бути бровок. Зіскочити з неї - ще куди не йшла, а заїхати - це проблема. Підняті переходи - це як великий лежачий поліцейський. Автомобілям так чи інакше доведеться знижувати швидкість, і це підвищить безпеку пішоходів », - зазначив Петрук. За його словами, такі переходи можуть з’явиться практично на всіх вулицях Подолу, крім магістральних - Межигірській, Братської. Петрук також пояснив, що установка таких переходів передбачена на другому етапі реалізації нової концепції.

Як повідомлялось раніше, Інститутська та Сагайдачного стануть наполовину пішохідними.

Джерело: “Kiev24”.

Добавить комментарий

План діяльності

Гаджимурадов Руслан - голова правління громадської огранізації Перспективи Києва, голова партійної організації партії Удар голосіївського району Гаджимурадов
Руслан Ерзіманович Голова Правління

Завданнями громадської організації «Перспективи Києва» є:

  1. Створення умов для участі жителів Києва у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України.
  2. Лобіювання економічних інтересів із залучення інвестицій у столицю, зокрема, в капітальне будівництво...
Повний план діяльності
Автобазар
Пам'ятки по АТО

Новини Києва

16 квітня 2024
Архів новин

Найактуальніша проблема Києва сьогодні?

Показати результати