Змінимо разом
   столицю на краще!

На київських АЗС продають “паливну бодягу”

Вівторок, 16 червня 2015, 15:42
На київських АЗС продають “паливну бодягу”

Як стало відомо ГО “Перспективи Києва”, паливо на столичних АЗС не стало якісніше, а навпаки, рівень якості істотно погіршився - до рівня безрідної бодяги лихих дев’яностих. Сьогодні вже ні що не може гарантувати захист від бензинового або дізтоплівного сурогату, ні престиж паливного бренду або трейдера, ні знайомство з заправниками, ні перевірка технічного паспорта на паливо, стверджують експерти.

“За нашими дослідженнями, у минулому році 19% (близько 600 тис. Т) реалізованого в Україні бензину і дизпалива, були невідомого походження, Вже в січні-квітні нинішнього року ця частка зросла до 25% (180 тис. Т). Столицею виробництва і розливу “бодяги” є Київ - саме сюди найбільше звозиться залізницею компонентів “, - прокоментував ситуацію з різким погіршенням якості ПММ директор консалтингової групи А-95 Сергій Куюн.

На думку експерта, причина погіршення ситуації - на поверхні: в умовах загального зубожіння головним інструментом продажів залишається низька ціна. Найпростіше утримувати конкурентну вартість за рахунок розведення бензину і дизпалива різними октаносодержащімі і антидетонаційними речовинами.

У першому випадку це дозволяє “форсувати” низькосортне паливо, видаючи його за більш високосортне.

По-друге - “узаконити” що не відповідає стандартам ДСТУ шмурдяк, який часто-густо “варять” нібито для сільгосптехніки і автомобілів виробництва СРСР.

По-третє, паливо просто розбавляється всілякими отрутохімікатами для банального збільшення об’єму.

Нагадаємо, що згідно з дослідженням ”Вістей”, серед АЗС, які продають неякісне пальне, були помічені ANP, Імпульс, КЛО, Фобос, Motto, БРСМ, Sun Oil.

Як стверджує експерт, глобальна причина повернення технологій тридцятирічної давності - в жадобі рітейлірів.

Добавить комментарий

План діяльності

Гаджимурадов Руслан - голова правління громадської огранізації Перспективи Києва, голова партійної організації партії Удар голосіївського району Гаджимурадов
Руслан Ерзіманович Голова Правління

Завданнями громадської організації «Перспективи Києва» є:

  1. Створення умов для участі жителів Києва у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України.
  2. Лобіювання економічних інтересів із залучення інвестицій у столицю, зокрема, в капітальне будівництво...
Повний план діяльності
Автобазар
Пам'ятки по АТО

Новини Києва

15 квітня 2024
Архів новин

Найактуальніша проблема Києва сьогодні?

Показати результати