Змінимо разом
   столицю на краще!

Мешканці Голосієвського району сплатили 200 млн. грн за користування землею

Вівторок, 25 листопада 2014, 11:22
Мешканці Голосієвського району сплатили 200 млн. грн за користування землею

Як стало відомо ГО “Перспективи Києва”, мешканці Голосієва сплатили понад 200 млн. грн за користування землею. Про це заявили фахівці ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у місті Києві. За словами працівників податкової служби, переважна більшість коштів надійшла від юридичних осіб. Так, за цей рік ними сплачено більш ніж 195 млн гривень, в той час фізичні особи сплатили лише 5 млн гривень.

Фахівці інспекції звертають особливу увагу платників на те, що у відповідності до п. 286.2 ст.286 ПКУ при поданні декларації з плати за землю передбачено подання довідки (витягу) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Водночас вони нагадують, що відповідно до підпункту 14.1.147 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України плата за землю – це загальнодержавний податок, який справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

До того ж плата за землю – є одним із бюджетоформуючих платежів місцевого рівня. Тому землевласникам варто своєчасно і в повному обсязі сплачувати вказаний податок. Окрім того, в разі несвоєчасних бюджетних надходжень на суму заборгованості буде нарахована пеня та штрафні санкції згідно законодавства.

Добавить комментарий

План діяльності

Гаджимурадов Руслан - голова правління громадської огранізації Перспективи Києва, голова партійної організації партії Удар голосіївського району Гаджимурадов
Руслан Ерзіманович Голова Правління

Завданнями громадської організації «Перспективи Києва» є:

  1. Створення умов для участі жителів Києва у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України.
  2. Лобіювання економічних інтересів із залучення інвестицій у столицю, зокрема, в капітальне будівництво...
Повний план діяльності
Автобазар
Пам'ятки по АТО

Новини Києва

22 квітня 2024
Архів новин

Найактуальніша проблема Києва сьогодні?

Показати результати