Змінимо разом
   столицю на краще!

Кияни контролюватимуть прибирання під’їздів

Середа, 24 червня 2015, 10:01
Кияни контролюватимуть прибирання під’їздів

За інформацією ГО “Перспективи Києва”, прибирання столичних під’їздів цілком контролюватимуть комісія та мешканці будинку.

“Мешканці Києва можуть контролювати якість та вчасність прибирання у житлових будинках шляхом підписання чи непідписання актів виконаних робіт. Це акти з переліком виконаних робіт, і мешканці підписуватимуть їх лише за умови їх виконання”, –пояснив заступник голови КМДА з питань ЖКГ Петро Пантелеєв.

За словами Пантелеєва, формуватимуть такі акти двірники або майстри. У документі буде вказано, коли зроблено вологе прибирання сходових клітин. Підписуватимуть такий акт представники комісії і щонайменше троє мешканців під’їзду.

Як відомо, згідно з розпорядженням КМДА від 9.03.2011р. № 307 “Про впорядкування надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у Києві”, щоденно ЖЕКи повинні підмітати подвір’я і під’їзди, вивозити сміття, чистити баки, прибирати зелену зону. Водночас чиновник не повідомив, як часто мешканці підписуватимуть такі акти – щоденно, з певною періодичністю, чи під час незапланованих перевірок.

Також щоденно ЖЕК повинен проводити вологе прибирання сходових клітин до 3-го поверху (вище 3-го поверху – двічі на тиждень).

Раз на місяць працівники зобов’язані мити поручні, підвіконня, віконні рами, поштові скриньки та проводити вологе прибирання від павутиння стін, стелі, ліфта. Двічі на рік – мити вікна на поверхах.

Повний текст відповідей заступника голови КМДА Петра Пантелеєва на запитання киян читайте незабаром на сайті “Української правди. Київ”.

Добавить комментарий

План діяльності

Гаджимурадов Руслан - голова правління громадської огранізації Перспективи Києва, голова партійної організації партії Удар голосіївського району Гаджимурадов
Руслан Ерзіманович Голова Правління

Завданнями громадської організації «Перспективи Києва» є:

  1. Створення умов для участі жителів Києва у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України.
  2. Лобіювання економічних інтересів із залучення інвестицій у столицю, зокрема, в капітальне будівництво...
Повний план діяльності
Автобазар
Пам'ятки по АТО

Новини Києва

17 квітня 2024
Архів новин

Найактуальніша проблема Києва сьогодні?

Показати результати