Змінимо разом
   столицю на краще!

Киянам повернуть охоронні об’єкти ЮНЕСКО

П’ятниця, 24 квітня 2015, 15:11
Киянам повернуть охоронні об’єкти ЮНЕСКО

За інформацією ГО “Перспективи Києва”, киянам повернуть охоронні об’єкти ЮНЕСКО. Як повідомляють у прес-службі Генпрокуратури України, столичній громаді повернуть ділянки, розташовані в охоронній зоні Софійського собору та Києво-Печерської лаври.

Так, у ГПУ наголосили – зазначені території Лаври та Софійського собору є охоронними об’єктами Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО. Утім, попри заборону будь-якого будівництва – 2007 та 2013 роках Київська рада ухвалила передачу ділянок комерційним структурам. Вони ж, у свою чергу, порушуючи конвенції ЮНЕСКО, вирішили побудувати на території історичних пам’яток офісно-житловий комплекс.

У Генеральній прокуратурі України повідомили, що Верховний Суд України погодився із позицією відомства та скасував попереднє рішення Вищого господарського суду. Таким чином, позов про визнання нечинними рішення Київської ради було передано на новий касаційний розгляд.

Добавить комментарий

План діяльності

Гаджимурадов Руслан - голова правління громадської огранізації Перспективи Києва, голова партійної організації партії Удар голосіївського району Гаджимурадов
Руслан Ерзіманович Голова Правління

Завданнями громадської організації «Перспективи Києва» є:

  1. Створення умов для участі жителів Києва у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України.
  2. Лобіювання економічних інтересів із залучення інвестицій у столицю, зокрема, в капітальне будівництво...
Повний план діяльності
Автобазар
Пам'ятки по АТО

Новини Києва

5 травня 2024
Архів новин

Найактуальніша проблема Києва сьогодні?

Показати результати