Змінимо разом
   столицю на краще!

Грабіжники масово розбирають новий міст на металобрухт

Середа, 16 вересня 2015, 13:20
Грабіжники масово розбирають новий міст на металобрухт

Як стало відомо ГО “Перспективи Києва”, подільський мостовий перехід, який будується ось вже 12 років, невідомі масово розкрадають на металобрухт.

Останній такий випадок стався вчора ввечері. Міліція затримала злочинця на гарячому.

“Вчора опергрупа затримала грабіжника, який намагався зняти обладнання з одного з підйомних кранів. Це стаття 185 “Крадіжка”, карається строком позбавлення волі до 3-5 років. Але повідомлення про крадіжки на цьому об’єкті надходили і раніше. У квітні надійшла заява про зникнення деталей зі будівельної техніки, а друге – два тижні тому. Крали метал і мідні кабелю. Повідомлення внесені до ЕРДР. Ведеться розслідування”, – розповіли в міліції.

За словами охоронців моста, крадіжки почалися ще в минулому році. “Приїжджають зазвичай вночі, чоловік п’ять здорових мужиків. Що проти них зробиш, коли один в будці охорони чергуєш? Поки міліцію викличеш, поки приїдуть, від цих злодіїв вже й слід прохолов”, – розповідає охоронець на ім’я Ігор.

Крадіжки відбуваються на всій ділянці моста, що будується, де є будівельні об’єкти і знаходяться будматеріали. “У підйомних кранах, які знаходяться на будмайданчиках вкрадені всі мідні дроти, кінцеві вимикачі. З самого моста зрізають мідні кабелю. Одного разу навіть обрізали двометровий шпунт (металевий профіль), який стирчав із землі. Як його можна було винести?! Важить він кілограмів 400! Зняли з моста і близько сотні прольотів (1х6 метрів кожен) з оцинкованої сталі. Щоб цього не відбувалося, довелося наполовину обрізати практично всі металеві підйомні сходи на сам міст. Але і це не допомогло”, – розповідає один з будівельників.

Як запевняють самі робітники, крадіжки почастішали через те, що на самому об’єкті практично немає будівельників. “Раніше будівництво велася у дві зміни. Працювали тисячі будівельників. Не те, що зараз”, – кажуть робітники. Тепер будівельні роботи ведуться на естакаді Рибальського острова. З десяток робочих займаються установкою другого ярусу опори. На закінчення всіх робіт потрібно близько 8 мільярдів гривень, а в цьому році було виділено всього три мільйони.

Як повідомлялось раніше, у Києві побудують ще один аеропорт, 3 мости та нову гілку метро.

Нагадаємо, незаконні столичні МАФи підуть на металобрухт.

Джерело: “Сегодня”.

Добавить комментарий

План діяльності

Гаджимурадов Руслан - голова правління громадської огранізації Перспективи Києва, голова партійної організації партії Удар голосіївського району Гаджимурадов
Руслан Ерзіманович Голова Правління

Завданнями громадської організації «Перспективи Києва» є:

  1. Створення умов для участі жителів Києва у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України.
  2. Лобіювання економічних інтересів із залучення інвестицій у столицю, зокрема, в капітальне будівництво...
Повний план діяльності
Автобазар
Пам'ятки по АТО

Новини Києва

21 березня 2024
Архів новин

Найактуальніша проблема Києва сьогодні?

Показати результати