Змінимо разом
   столицю на краще!

День, ніч і Wi-Fi: київський фунікулер модернізують

Вівторок, 11 серпня 2015, 08:19
День, ніч і Wi-Fi: київський фунікулер модернізують

Як дізналась ГО “Перспективи Києва”, до Дня незалежності столичний фунікулер після місячного ремонту (закритий був 21 липня) відкриють повністю оновленим.

У будівлі з’явиться WI-FI та монітори, а вагончики пофарбують як день і ніч. Але вартість проїзду обіцяють залишити колишньою: 3 грн.

Наразі, вхід на нижню станцію повністю забарикадований будівельними лісами, а вагончики стоять без скла і дверей - чекають фарбування.

Як розповіла керівник прес-служби КП «Київпастранс» Анна Бондар, цього року дизайн вагончиків зміниться - вони будуть розфарбовані як день і ніч. За оновлення дизайну взявся художник Олександр Корбан, автор Мураль про дитинство на вул. Горького (Антоновича, 48а) та стріт-арту на Львівській площі: «Ми вибрали види правого берега. На одній стороні вагона буде один вид - Володимирська гірка, а на другий - буде вид Києво-Печерської лаври і Батьківщини-мати. Будуть також види Дніпра. Один вагон буде розфарбований в денних тонах, другий - в нічних. Малювати буду аерозолями, балончиками з фарбою».

Як розповіла Бондар, всередині вагона будуть замінені сидіння: «Вони будуть зручні, з підголівниками. Поміняють частково рейки і шпали, а також статутні троси. Без проведення цих робіт ми не маємо права експлуатувати фунікулер».

У будівлі з’явиться стійка, на якій будуть лежати буклети з історією фунікулера, а нагорі при вході оновлять діораму з видами Києва. Крім того, проведуть WI-FI і поставлять камери відеоспостереження, щоб ловити вандалів. У співробітників фунікулера з’явиться нова синя форма.

Як повідомлялось раніше, супершвидкісний екскурсійний катер з’явиться у Києві.

Нагадаємо, “Лівобережну” модернізують.

Джерело: “Вести”.

Добавить комментарий

План діяльності

Гаджимурадов Руслан - голова правління громадської огранізації Перспективи Києва, голова партійної організації партії Удар голосіївського району Гаджимурадов
Руслан Ерзіманович Голова Правління

Завданнями громадської організації «Перспективи Києва» є:

  1. Створення умов для участі жителів Києва у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України.
  2. Лобіювання економічних інтересів із залучення інвестицій у столицю, зокрема, в капітальне будівництво...
Повний план діяльності
Автобазар
Пам'ятки по АТО

Новини Києва

27 квітня 2024
Архів новин

Найактуальніша проблема Києва сьогодні?

Показати результати