Змінимо разом
   столицю на краще!

Як правильно повірити лічильник на холодну воду і для чого це робити?

Середа, 12 листопада 2014, 12:04
Як правильно повірити лічильник на холодну воду і для чого це робити?

Вересневі платіжки за холодну воду приголомшили багатьох киян. Декому із жителів столиці доведеться сплатити аж за 22 кубічних метрів води, в той час як одна людина в середньому потребує в 6 разів менше. Подібні платіжки найближчим часом можуть очікувати і киян, у кого встановлені лічильники на воду.

Щоб убезпечити себе від захмарних нарахувань потрібно обов’язково повірити лічильники. Інакше – ПАТ «Київводоканал» уже в платіжках за листопад обіцяє нараховувати тарифи на загальних підставах, а не за показниками лічильників.

Як правильно повірити лічильник?

Лічильники варто повіряти кожні 3-4 роки. Якщо водоміру більше 10 років, то його краще одразу замінити на новий і не витрачати кошти на повірку. Отож, процедура повірки потребує від Вас таких кроків:
1. Зателефонувати в ЖЕК з проханням демонтувати лічильник.
2. Після процедури демонтування, лічильник та технічний паспорт потрібно віднести до Розрахункового департаменту «Київводоканалу» (вул. Електротехнічна, 16).
3. Отримати квитанцію на оплату послуг повірки – не мало, не багато – 51 грн 40 коп. Якщо ж Ви принесете одразу 10 лічильників, то оплата становитиме 41 грн 70 коп. за кожен. Термін здійснення повірки – від 3 до 9 днів.
4. Отримати повірений лічильник разом із техпаспортом та офіційним документом повірки в обмін на оплачену квитанцію (щотижня у п’ятницю). Свідоцтво про повірку робочого засобу вимірювальної техніки або ж Довідку про непридатність засобу вимірювальної техніки видають виключно представники «Укрметртестстандарт».

Зауважте, що лише цих два документи є дійсними.
Є ще один спосіб повірити водомір – на місці експлуатації з допомогою спеціальних установок та фотофіксації. Це коштує 120 грн. Процедуру повірки здійснюють представники підприємства «Укрметртестстандарт». Жодні інші підприємства не мають права повіряти лічильники, як і видавати документи про стан водоміра.

Якщо лічильники не пройдуть повірку, то плата за воду нараховуватиметься на загальних засадах. Причиною нарахувань води по 22 куби став перехід на прямі договірні відносини між киянами та «Київводоканалом» (без посередництва ЖЕКів).За словами представників «Київводоканалу», 98% людей платять за воду, але до «Київводоканалу» вони не доходять, а норми в 5,5 кубічних метрів води на одну людину ніколи не було. Що ж, вибір залишається за киянами.

Альона Романюк

Добавить комментарий

План діяльності

Гаджимурадов Руслан - голова правління громадської огранізації Перспективи Києва, голова партійної організації партії Удар голосіївського району Гаджимурадов
Руслан Ерзіманович Голова Правління

Завданнями громадської організації «Перспективи Києва» є:

  1. Створення умов для участі жителів Києва у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України.
  2. Лобіювання економічних інтересів із залучення інвестицій у столицю, зокрема, в капітальне будівництво...
Повний план діяльності
Автобазар
Пам'ятки по АТО

Новини Києва

11 квітня 2024
Архів новин

Найактуальніша проблема Києва сьогодні?

Показати результати