Змінимо разом
   столицю на краще!

Де і як провести Великодні вихідні у Києві?

Субота, 11 квітня 2015, 11:38
Де і як провести Великодні вихідні у Києві?

ГО «Перспективи Києва» вивчила, де і як ви зможете весело і з задоволенням провести три дні свят, не виїжджаючи зі столиці.

Всеукраїнський фестиваль писанок проходитиме 10 днів (з 9-19 квітня) в Національному заповіднику «Софія Київська». Вхід вільний. Тут можна помилуватись понад 50 тисячами писанок з квітів, дерева, паперу, тканини, скла, з курячих, гусячих, страусиних яєць. Серед них як маленькі, так і гіганти. Зокрема, двометровими писанками презентуватимуть себе 20 областей України. А найбільша - шестиметрова - щодня світитиметься увечері (з 19-00). Крім того, тут можна загадати бажання, пройшовшись по «Писанковому тунелю бажань» перед будинком Митрополита Софії, а також по казковому лабіринту з сіна, намалювати власну писанку під час майстер-класу і взяти участь у конкурсі найкращого малюнку і випічки до Великодня. Найоригінальніші писанки з цього фестивалю поїдуть у Музей писанки.

Виставка-продаж «Сонячний Великдень-2015» пройде 11-25 квітня (з пн-пт - з 10.00 до 19.00, сб - з 10.00 до 18.00, нд - вихідний) у

Центрі української культури та мистецтва (вул. Хорива, 19-В). Вхід: вільний. На виставково-мистецькому проекті зібрано понад півтисячі творів декоративно-прикладного мистецтва. Зокрема, писанки, ікони, рушники, витинанки, кераміка, художні фотографії, вироби з лози, тканини, тіста, соломи, створені майстрами з 15 областей України. Кошти від їх продажу підуть на допомогу українським солдатам.
Т ам же 14 та 17 квітня відбудуться майстер-класи з писанкарства для дорослих та діточок, 16 та 25 квітня - з виготовлення ляльок-мотанок. Участь дітей у майстер-класах - безкоштовна. Попередній запис за (044) 425-12-64.


Виставка «Світле Воскресіння Христове» уже відкрита і проходитиме до 17 квітня (з 11:00) в Музей історії України. Вхід: 24 гривні; студенти, пенсіонери, школярі - 12 гривень.

На виставці представлено 35 експонатів XIV-XXI століть сакральної тематики з фондових колекцій НМІУ. Серед них, зокрема: Плащаниця початку XX століття, яку виставлють лише на великі свята, Євангеліє 1697, напрестольний хрест, яйця керамічні, лампадка 1935-1941 років виготовлення. Ці культові предмети свого часу робила Києво-Межигірська фаянсова фабрика для церковних потреб. Легкість і світлість Великодньої виставки підкреслюють святкові жіночі та дитячі сукні початку ХХ століття з Музею історії моди.


Великодні свята у Парку Київська Русь
- 11-12 квітня з 10:00 до 19:00. Вхід: 100 гривень; пенсіонери - 50 гривень; школярі - 30 гривень.До свята організатори приготували театралізовану виставу на чистому повітрі - «Як на Русі Світло Тьму поборов» - про те, як жителі Древнього Києва пороки подолали. Також кожен зможе взяти тут участь у конкурсах і змаганнях, постріляти з лука, взяти костюм в оренду та провести фотосесію, покататися на коні, скуштувати смачні страви в корчмі, взяти участь у різноманітних майстер-класах, придбати або виготовити самому оригінальні сувеніри.

Великдень у Мамаєвій слободі - 11-12 квітня. Вхід: 50 гривень.

11 квітня о 23:00 в козацькій церкві Покрова Пресвятої Богородиці пройдуть читання діянь Святих Апостолів.

12 квітня о 00:01 стартує святкова полуночна. Хресний хід. Пасхальна ранкова. Пасхальна літургія свт. Іоанна Златоуста. З 4:30 до 12:00 - освячення пасок. Вхід до церкви вільний для освячення пасок до 12:00.

Пасха в етно-музеї “Українське село” - 11-12 квітня. Вхід вільний. У храмі св. Димитрія Солунського відбудеться святкове Богослужіння о 23:30 (субота 11 квітня). Освячення пасок - 3:30, 6:00, 8:00, 10:00, 11:00. Відвідувачів чекає святкова фольклорна програма з дівчатами з групи “Рожаниця”. Кожна дитина зможе порадувати себе пасхальним курчам, зробленим власноруч з паперу на майстер-класі “Великодні курчата” (11 квітня о 15: 00-16: 30).


Великдень у Феофанії

- 12 квітня з 13:00. Вхід: 10 гривень У програмі: затишна святкова атмосфера, великодні смаколики, жива музика і традиційні святкові розваги.


Зустріч весни в етно-музеї “Хутір Савки” - 12 квітня з 12:00 до 18:30. Вхід: 100-275 гривень. Кожен гість хутора пройде повну екскурсію у дворі і власноруч змеле мірку борошна, навчиться випускати бджіл на перший виліт. Також у програмі: замішування тіста, ліплення з тіста птахів для дітей, танці, веснянки, традиції Поліського ткацтва, майстер-класи з писанкарства та дегустація кулеша з печі.


Поливаний понеділок в музеї Пирогово (експозиції “Закарпаття”) - 13 квітня з 11:00 до 15:00. Вхід: 30 гривень; школярі, студенти, пенсіонери - 15 гривень

У програмі: святкова літургія, хресний хід, освячення води, хороводи, викликання сонця з гаївками та великодніми піснями, дитячі ігри та молодіжні забави, очищення водою. За давніми традиціями. парубки мають облити у день Богині Матері водою свою наречену. Після такого мокрого залицяння одружитися слід вже до Покрови.

Крім того, можна буде подивитись прибрані за давнім звичаєм древні будинки, придбати великодню атрибутику, виготовлену народними майстрами тощо.

Добавить комментарий

План діяльності

Гаджимурадов Руслан - голова правління громадської огранізації Перспективи Києва, голова партійної організації партії Удар голосіївського району Гаджимурадов
Руслан Ерзіманович Голова Правління

Завданнями громадської організації «Перспективи Києва» є:

  1. Створення умов для участі жителів Києва у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України.
  2. Лобіювання економічних інтересів із залучення інвестицій у столицю, зокрема, в капітальне будівництво...
Повний план діяльності
Автобазар
Пам'ятки по АТО

Новини Києва

18 квітня 2024
Архів новин

Найактуальніша проблема Києва сьогодні?

Показати результати